نکات مهم مراقبتی از نوزاد پنج‌ماهه

امتیاز دهید

ماه پنجم برای فرزند شما زمان انتقال است. در این ماه می‌توانید انتظار داشته باشید که نوزاد اولین تلاش خود را برای تولید گفتار انجام دهد. او همچنین آماده چهاردست‌وپا رفتن می‌شود که این امر بدین معناست که لازم است برای تحرک جدید فرزندتان آماده باشید. اکثر پزشکان و کارشناسان نقاط عطف نوزاد را از […]

نکات مهم مراقبتی از نوزاد پنج‌ماهه

ماه پنجم برای فرزند شما زمان انتقال است. در این ماه می‌توانید انتظار داشته باشید که نوزاد اولین تلاش خود را برای تولید گفتار انجام دهد. او همچنین آماده چهاردست‌وپا رفتن می‌شود که این امر بدین معناست که لازم است برای تحرک جدید فرزندتان آماده باشید. اکثر پزشکان و کارشناسان نقاط عطف نوزاد را از چهار تا شش‌ماهگی اندازه‌گیری می‌کنند. بنابراین، طیف گسترده‌ای از نقاط عطف رشد در این بازه مشاهده می‌شوند که رعایت نکات مراقبت اصولی از نوزاد نقش پر رنگی در سلامت جسم و روان فرزندتان ایفا می‌کند.

نوزادان پنج‌ماهه می‌توانند برای مدت طولانی‌تری به صورت عمودی بنشینند. اگرچه او هنوز هم نیاز دارد برای نشستن، بالشی در پشتش قرار بگیرد اما بدون پشتیبانی می‌تواند کمی بیشتر بنشیند. در رفتار کودک پنج‌ماهه احتمالا مشاهده می‌کنید که او از پشت به شکم خود می‌غلتد. همچنین در این سن، کودکان برای چهاردست‌وپا رفتن و سر خوردن در دو ماه بعد آماده می‌شود. به یاد داشته باشید که وقتی کودک قادر به غلت زدن شد هرگز او را روی تخت یا سطحی مرتفع تنها نگذارید.

نکته دیگری که در پنج‌ماهگی فرزندتان متوجه می‌شوید این است که مهارت چنگ زدن او بهتر شده است. آن‌ها می‌توانند اشیا را به خودشان نزدیک‌تر کنند و در کف دست خود بگذارند و سپس آن‌ها را بامهارت از یک دست به دست دیگر ببرند. حتی ممکن است به‌تنهایی بتوانند یک بطری یا فنجان را در دست بگیرند.

توجه به میزاند خواب کودک پنج‌ماهه

در ارتباط با خواب نوزاد پنج‌ماهه لازم است بدانید بیشتر نوزادان پنج‌ماهه شب‌ها می‌خوابند اما نه همه آن‌ها. برای تشویق کودک به ریتم خواب شبانه منظم، یک برنامه منظم برای خواب تنظیم کنید. با یک حمام گرم و به دنبال آن چند دقیقه تکان دادن آرام با یک شعر داستان شروع کنید. پس از آن چشم‌های فرزندتان مطمئنا شروع به خواب رفتن می‌کند.

عادت کنید کودک را زمانی در تخت قرار دهید که خواب‌آلوده است نه‌فقط زمانی که کاملا خواب است. در این صورت او یاد می‌گیرد که به جای تکیه کردن به شما برای خوابیدن، سعی کند خودش را آرام کند و بخوابد. در طول روز، کودک شما هنوز به دو چرت احتیاج دارد، یکی صبح و دیگری بعد از ناهار. سعی کنید چرت زدن را تا زمانی که کودک خسته شود به تعویق نیندازید. به محض مشاهده اولین علائم خواب‌آلودگی، او را در گهواره قرار دهید.

خواب کودک 5 ماه

نکات تغذیه ای کودک پنج‌ماهه

در پنج‌ماهگی ممکن است بخواهید غذای کمکی را به فرزندتان معرفی کنید یا اینکه هنوز منتظرید علائم آمادگی کودک را مشاهده کنید. لازم است بدانید کودک کوچک شما به غیر از شیر مادر یا شیر خشک در شش ماه اول زندگی به هیچ تغذیه دیگری نیاز ندارد اما هر نوزادی متفاوت رشد می‌کند و ممکن است کودک شما در این ماه آماده آزمایش غذای کمکی باشد. چگونه می‌توانید بفهمید که کودک شما آماده است؟ در رفتار کودک پنج‌ماهه به دنبال علائم زیر باشید:

  • کودک شما قادر است سر خود را بالا نگه دارد.
  • کودک شما هنگام نزدیک بودن غذا دهان خود را باز می‌کند.
  • کودک شما غذا را از یک قاشق به داخل دهان خود منتقل می‌کند.
  • کودک شما حداقل 89/5 کیلوگرم وزن دارد یا وزن او دو برابر وزن هنگام تولدش شده است.
  • کودک شما علاقه فعالانه‌ای به غذا دارد، برای مثال دوست دارد به قاشق دست بزند یا شما را در هنگام غذا خوردن تماشا می‌کند.

در مورد تغذیه نوزاد 5 ماهه، اگر تصمیم دارید به او غذای کمکی بدهید و خودتان غذای خانگی برای او درست کنید، از دادن غذای زیاد کودک حاوی چغندر، هویج، سبزیجات، اسفناج و شلغم به فرزندتان اجتناب کنید.

رفتار کودک پنج‌ماهه در یک روز زندگی

روز کودک پنج‌ماهه شما بستگی به این دارد که چه زمانی به خواب شبانه رفته است و چقدر خوابیده است. در ادامه به رفتار کودک پنج‌ماهه در یک روز زندگی اشاره شده است.

  • 7 صبح: بیدار شدن، صبحانه خوردن و زمان بازی
  • 9 صبح: میان وعده و چرت زدن
  • ظهر: ناهار خوردن و زمان بازی
  • ساعت دو بعدازظهر: یک خواب یک ساعت و نیمه دیگر
  • چهار بعدازظهر: زمان بازی و میان وعده و احتمالا یک چرت کوتاه دیگر
  • شش بعدازظهر: شام
  • هفت تا هشت: ساعت خواب.

نحوه تعامل با کودک 5 ماهه

نحوه تعامل در رفتار کودک پنج‌ماهه

فرزند شما در این سن شروع به گفتن کلمات نامفهوم می‌کند اما این کلمات حتی ممکن است واقعی به نظر برسند. کودکان پنج‌ماهه می‌توانند حروف بی‌صدا و صدادار را در کنار هم قرار دهند. اگر صدای «ماما» یا «بابا» را شنیدید خیلی هیجان‌زده نشوید. در این سن، هنوز کلمات نوزادان بی‌معنا هستند.

چند ماه دیگر لازم است صبر کنید تا در رفتار کودک پنج‌ماهه ببینید که او واقعا شما را صدا می‌کند. در پنج‌ماهگی، نوزادان شروع به درک صداهایی که می‌شنوند می‌کنند مانند پارس سگ یا روشن شدن موتور ماشین. اگرچه آن‌ها هنوز قادر به درک کلمات نیستند، اما ممکن است با صدای نام خود یا یک دستور ساده مانند «نه» سر خود را برگردانند.

نکاتی در مورد فرزندپروری در پنج‌ماهگی کودک

  • نوزادان عاشق موسیقی هستند. در رفتار با نوزاد 5 ماهه برای او انواع آهنگ‌ها را پخش کنید، از کلاسیک و جاز گرفته تا پاپ. در ارتباط با رفتار کودک پنج‌ماهه در هنگام شنیدن موسیقی، او دست می‌زند، لبخند می‌زند و شاید حتی با آهنگ شروع به گفتن کلمات نامفهوم کند.
  • در مورد اسباب‌بازی نوزاد پنج‌ماهه بهتر است به کودک خود اسباب‌بازی‌های ساده و رنگارنگ مانند یک عروسک نرم یا جغجغه بدهید تا با آن بازی کند. هنگامی‌که اسباب‌بازی را به فرزندتان می‌دهید اسم آن را بگویید، برای مثال: «این یه عروسکه» یا «این یه جغجغه‌ست». با این کار به یادگیری کلمات توسط فرزندتان کمک می‌کنید.
  • استفاده از آویز بالای تخت کودک را فراموش نکنید. هنگامی‌که نوزادان می‌توانند روی دست و زانوی خود فشار بیاورند می‌توانند دستشان را به آویز بالای تخت برسانند.
  • اگر تاکنون ایمنی خانه را برای کودک رعایت نکرده‌اید حتما این کار را به زودی انجام دهید. تمام پریزهای برق را بپوشانید پاک‌کننده‌های خانگی و سایر مواد خطرناک را در کابینت‌های قفل‌دار قرار دهید و تمام چیزهایی که می‌توانند کودک را خفه کنند از دسترس دور کنید.
مطالب مرتبط
دسته بندی: رپورتاژ
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها